Op je paasbest! - de mooiste paasfietsroutes

Of je nu de lentekriebels echt goed te pakken hebt of je je paasontbijt/brunch/lunch wilt verbranden – we hebben drie prachtige fietsroutes voor je uitgekozen om de aankomende lente mee tegemoet te fietsen. Heerlijk rondzwerven kun je dankzij deze routes van natuurmonumenten.nl - de reden waarom krijg je van ons!

1. De hollandse polders bij Berkel (15.6 km. - route )

Het bergse bos en de rivier de rotte zijn een thuisbasis voor veel vogels. Het is in de zomer een heerlijk gebied om te verblijven vanwege de vele plekken waar je lekker kunt zonnen, pootje kunt baden, wandelen en noem het maar op. Maar ook in de lente is deze plek magisch omdat je de grutto hier kunt zien, de hazen actief zijn en je zelfs de velduil kunt zien als je veel geluk hebt. En schijnt de zon? Dan geniet je in dit Zuid Hollandse poldergebied gelijk goed van elke zonnestraal. En als ik de buik van Rotterdam mag geloven heb ik ook gelijk jullie lunchplek gevonden - Fattoria Naturale.

2. De Wieden kent zijn weerga niet ( 30 km. - route )

De Wieden is een natuurgebied in Overijssel bij de weerribben. Dit gebied bestaat uit laagveen en is begroeid met zeldzame plantensoorten en word bezocht door zeldzame vogelsoorten. Dit gebied staat bekend om zijn verre uitzichten en de uitkijkjes op watterrijk gebied met prachtige wolkenluchten. Waarom de Wieden? De eerste bloemen staan in bloei en de ontluikende Wieden kennen inderdaad zijn weerga niet.

3. Zonder dwang in het Dwingelderveld ( 31.6 km - route )

Nationaal park Dwingelderveld is het grootste aaneengesloten natte heidegebied van West-Europa. Er zijn twee schaapskuddes aanwezig (Jippie! Lang leve de Lente!). Hier kun je urenlang fietsen en genieten, zijn er prachtige plekjes om even stil te zitten en voor kinderen is er speurtocht OERRR en kunnen ze heerlijk spelen. Ook kunnen ze hier op interactieve manier de lente leren ontdekken. En regent het? Ook voor de volwassenen is er wat leuks te doen. In het bezoekerscentrum kun je alles leren over het gebied.